Recept

Hot Tuna Melt med dijonsenap

Ca 30 min
4

Spicy eller hot, ja, det är frågan. Vi föredrar att kalla denna amerikanska supermacka för hot, för det är den, i dubbel bemärkelse. Het av pepparsås och det enkla faktum att den serveras bäst varm. Mycket tonfiskröra ska det vara, och rejält med dijonsenap på brödet.

Ingredienser

  • 3 burkar tonfisk i olja (à 170 g)
  • 1 liten rödlök
  • 1 kruka kruspersilja
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk TABASCO® Original
  • 300 g cheddarost i skivor
  • 8 skivor formbröd (gärna av surdeg)
  • Grey Poupon dijonsenap
  • smör till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Häll av tonfisken och pressa ut oljan.

  2. Skala, dela och finhacka löken. Finhacka persiljan.

  3. Blanda tonfisk, rödlök, persilja, majonnäs och TABASCO® Original i en skål till en jämn röra. Smaka av med salt och peppar.

  4. Täck hälften av brödskivorna med ost. Fördela tonfiskröran ovanpå osten. Lägg på ett ytterligare lager ost. Bred dijonsenap på resterande brödskivor och lägg ihop.

  5. Stek mackorna i mycket smör i en stekpanna tills de har fått en riktigt frasig yta och osten har smält ordentligt. Skär upp och servera genast!


    Tips!
    Sätt en lätt asiatisk touch på den varma tonfiskmackan genom att byta TABASCO® Original mot TABASCO® Sriracha. Det är också gott att addera skivad tomat, lite grovhackad kapris och/eller några finhackade inlagda jalapeños.

En macka är också middag (bara kolla här!)