Recept

Kallbryggt iste med jordgubbar och tranbär

Över 60 min
6

Cold brew-trenden började med kaffe och nådde sedan tevärlden. Kallbryggning tar förvisso sin lilla tid, men är väl värd att vänta på för det fylliga, fruktiga resultatet med lägre beska. Här låter vi kallbryggt te bli till ett törstsläckande iste med förstärkt smak av jordgubbar och tranbär – samma bär vårt valda ekologiska te är naturligt smaksatt med!

Ingredienser

  • 1 liter kallt vatten
  • 5 påsar Arvid Nordquist Sommarstig
  • Till servering
  • 1 dl skivade jordgubbar
  • 1 dl frysta tranbär
  • citronskivor
  • is

Gör så här

  1. Häll vattnet i en kanna. Lägg ner tepåsarna.

  2. Täck kannan. Ställ in i kylen och låt teet dra minst 3 timmar, men gärna över natten. Ta upp tepåsarna.

  3. Vid servering: Tillsätt jordgubbar och tranbär. Häll upp i glas med citronskivor och is.


    Tips!
    Att ha en kanna kallbryggt te på lut i kylen är ett perfekt sätt att få i sig vätska, oavsett om det dricks som det är eller blir till iste. Söta eventuellt med lite honung eller agavesirap.

4 andra drycker med te att testa