Recept

Katsu sando

Ca 30 min
4

Upplev en bit av Japan i varje tugga du tar av denna frasiga macka. Katsu betyder köttskiva och sando är en japansk förkortning för sandwich. Den mest exklusiva katsu sandon görs på wagyukött, men det går lika bra med mör kycklingfiléer, panerad i panko – vad annars?

Ingredienser

  • 4 minutfiléer av kyckling
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 uppvispade ägg
  • 3 dl Kikkoman Panko
  • 8 skivor vitt formbröd
  • rapsolja till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Tonkatsusås
  • 1 dl ketchup
  • 2 ½ msk worcestershiresås
  • 2 msk Kikkoman Original sojasås
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk risvinäger
  • Kålsallad
  • 200 g vitkål
  • 1 dl majonnäs
  • ½ msk Kikkoman Original sojasås

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till tonkatsusåsen.

  2. Kålsallad: Hyvla eller skiva kålen tunt. Lägg i en skål. Blanda med majonnäs och soja.

  3. Krydda kycklingfiléerna runt om med salt och peppar. Vänd dem först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist panko. Låt gärna ytan torka till en liten stund.

  4. Hetta upp en stekpanna med ca 1 cm olja i botten. Stek kycklingen gyllene och frasig på bägge sidor. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

  5. Rosta brödet. Bred på ett tunt lager senap på 4 av brödskivorna. Lägg på kålsallad. Dela kycklingen på hälften och placera ovanpå kålen. Ringla över rikligt med tonkatsusås. Lägg på resterande 4 brödskivor. Dela gärna mackan på hälften. Servera direkt.


    Tips!
    Strö olika sorters sesamfrön på kålsalladen, exempelvis vita, svarta och chilirostade.

Prova en till macka