Recept
Kebab på grillad svamp med vitlökssås
Vad suger åt sig olika smaker bättre än svamp? Det tar vi fasta på och snabbmarinerar portobello och ostronskivling med bland annat japansk soja, chipotle och kebabkrydda. Tillaga i ugnen eller på grillen och servera svampkebaben i bröd med klassiska tillbehör.
Ingredienser
- 2 rödlökar
- 300 g portobello
- 300 g ostronskivling
- 2 kvisttomater
- ½ gurka
- 4 kebab- eller libabröd
- 1 påse blandsallad (ca 65 g)
- 8–12 feferoni
- TABASCO® Sriracha pepparsås
- salt och nymalen svartpeppar
- Marinad
- 1 ½ msk Kikkoman Original sojasås
- 2 msk TABASCO® Chipotle pepparsås
- 1 tsk malen kummin
- 1 msk kebabkrydda
- 3 msk neutral rapsolja
- Vitlökssås
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 ½ dl medelhavsyoghurt (10%)
- ½ dl majonnäs
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225 grader.
-
Skär eller riv svampen i större bitar. Skala, dela och skär rödlöken i grova klyftor.
-
Rör ihop ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg ner rödlök och svamp. Blanda så att allt täcks av marinaden.
-
Varva rödlök och svamp tätt ihop på spett. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen ca 40 minuter. Ta ut och låt spetten vila ca 10 minuter.
-
Vitlökssås: Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
-
Skär tomater och gurka i mindre bitar.
-
Servera svampkebaben i kebab- eller libabröd med tomat, gurka, sallad och feferoni. Toppa med vitlökssås och ringla över TABASCO® Sriracha pepparsås.
Tips!
Spetten går också utmärkt att grilla.