Recept

Kladdkaka i glas med limefraiche och salt dulce de leche

Ca 15 min
6

Servera många svenskars favoritbakverk kladdkaka i glas och vips blir det fest. Toppa med vispad crème fraiche smaksatt med lime och rippla över Latinamerikas darling dulce de leche med sälta från japansk sojasås. Den perfekta desserten till nyår, eller när som.

Ingredienser

  • 1 kladdkaka (köpt eller hembakt)
  • ½ dl rostade och saltade cashewnötter
  • strimlat limeskal till garnering
  • Limefraiche
  • 2 dl crème fraiche
  • finrivet skal av 1 lime
  • Salt dulce de leche
  • 1 burk dulce de leche (karamelliserad mjölk)
  • 2 msk Kikkoman Less Salt sojasås

Gör så här

  1. Fördela och tryck ut kladdkakan i 6 glas. Grovhacka cashewnötterna.

  2. Limefraiche: Vispa crème fraichen fast och fluffig i en bunke med elvisp (den blir först lös, men fortsätt bara vispa). Blanda ner limeskalet.

  3. Salt dulce de leche: Rör ihop den karamelliserade mjölken med sojasås i en skål. Häll på spritspåse eller i en dressingflaska.

  4. Vid servering: Bred ut limefraiche över kladdkakan i glasen. Ringla på önskad mängd salt dulce de leche. Strö över nötterna. Garnera med limeskal.


    Tips!
    Både limefraiche och den salta kolasåsen kan förberedas i god tid före servering.

Tips på fler festliga glasdesserter