Recept
Klassisk sangria
Över 60 min
10
Rött vin, frukt, kanel och någon söt, bubblig dryck utgör basen i den spanska vinbålen sangria. Namnet kommer från det spanska ordet sangre, som betyder blod, men du kan göra sangria på både rött, vitt och rosé. Detta relativt klassiska recept är lätt att lyckas med.
Ingredienser
- 1 citron
- 1 apelsin
- 1 rött äpple
- 2 kanelstänger
- 1 ½ liter rött vin (t ex Candidato Ecologico, nr 22335)
- ev 1 dl cognac eller brandy
- Till servering
- ½ liter fruktsoda eller kolsyrat mineralvatten
- isbitar
Gör så här
-
Halvera och skär citron och apelsin i skivor. Dela, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar.
-
Blanda frukten med kanelstång, vin och gärna cognac eller brandy. Låt blandningen dra 1 timme övertäckt i kylskåp, men gärna längre.
-
Vid servering: Tillsätt fruktsoda eller mineralvatten och isbitar. Häll upp i glas.
Tips!
Servera sangrian i en karaff eller kanna, som i Spanien. Det går också bra med en bålskål.