Recept
Koreansk street toast (Gilgeori Toast)
En korg, en kall och varsin koreansk street toast – där har du upplägget för en somrig picknick i gröngräset! Gilgeori är koreanska för just street toast, vanlig till frukost på Koreas gator, men här blir den till lättlagad utflyktsmat matchad till en maltig och fyllig brittisk ale. Okej, du behöver ingen korg, toasten och ölet räcker gott och väl!
Ingredienser
- 4 skivor formfranska (gärna av surdeg)
- TABASCO® Sriracha
- ärtskott till garnering
- rapsolja till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
- Grönsaksomelett
- 1 morot
- 50 g vitkål
- 2 ägg
- Sojamajonnäs
- ½ dl majonnäs
- ½ msk Kikkoman Original sojasås
Gör så här
-
Blanda ihop sojamajonnäsen i en skål.
-
Stek brödet i lite olja på bägge sidor så det blir rostat. Lägg åt sidan.
-
Grönsaksomelett: Skala och grovriv moroten. Strimla kålen. Lägg grönsakerna i en bunke. Knäck i äggen och rör runt. Krydda med 1 krm salt och ½ krm peppar. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Stek 2 toaststora omeletter av äggsmeten 1–2 minuter per sida.
-
Bred sojamajonnäs på 2 av brödskivorna. Lägg på omeletten. Ringla över valfri mängd TABASCO® Sriracha. Toppa med ärtskott. Lägg på de andra 2 brödskivorna.
-
Skär gärna toasten i 2 delar och vira in i smörpapper.
Visste du att…
I Korea är det vanligt att ringla ketchup på toasten, så testa gärna TABASCO® Buffalo nästa gång! Såsen ligger lågt på Scoville-skalan (som mäter den upplevda hettan), men väger upp med rik kryddighet och skön syra. Smeknamnet ”kockens ketchup” säger allt!