Recept
Krämig äggröra
Vad är tricket för att få till en riktigt god och krämig äggröra? Ja, du hör det på namnet – röra. Alltså att röra äggsmeten hela tiden på låg–medelvärme. Vid högre temperatur än så är det lätt hänt att äggen vattnar sig och det vill du inte. Senapspulver ger oväntat sting!
Ingredienser
- 4 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk Colman’s senapspulver
- 1 msk smör
- salt
Gör så här
-
Vispa ihop ägg, grädde och en nypa salt i en bunke. Sikta ner senapspulvret, annars är det lätt att det klumpar sig.
-
Hetta upp smöret i en stekpanna på medelvärme. Häll i äggsmeten och rör runt hela tiden på låg temperatur till en krämig äggröra. Tänk på att den kommer att eftersteka lite, så ta hellre av den när den är för lös än för fast.
-
Servera äggröran till frukost, brunch eller som lättare lunch.
Tips!
Toppa äggröran med skivad avokado, rucola, furikake eller rostade sesamfrön, flingsalt och valfritt antal stänk av TABASCO® Original eller Grön pepparsås.
Visste du att…
För en äggröra som håller sig krämig längre brukar vissa proffskockar röra ner en klick tjock béchamelsås precis mot slutet. Stärkelsen i såsen binder vätskan som äggröran annars släpper ifrån sig efter att den har fått stå en stund. Ett annat knep är att röra ner 1 msk crème fraiche före servering – då blir resultatet ännu krämigare.