Recept

Krämig falukorv i ugn

Ca 30 min
4

Falukorv till middag. Igen? Men skippa den stekta varianten med makaroner och även den fyllda falukorven. Satsa i stället på en lättlagad falukorvsgratäng med gott om sås till både stora och små. Sa vi att såsen är smaksatt med dijonsenap och sriracha? Grymt gott!

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 1 morot
  • ½ liten purjolök
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 1 ½ msk TABASCO® Sriracha
  • 1 ½ dl riven lagrad ost
  • smör till formen
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skär korven i cm­–tjocka skivor och lägg i en smord, ugnssäker form, ca 20x30 cm.

  3. Skala och grovriv moroten. Ansa, skölj och strimla purjolöken.

  4. Lägg morot och purjolök i en bunke. Blanda med crème fraiche, grädde, dijonsenap och TABASCO® Sriracha. Smaka av med salt och peppar.

  5. Häll blandningen över korven. Strö över osten. Sätt in i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills grönsakerna har blivit mjuka och osten har fått fin färg.

  6. Servera den krämiga falukorven med pasta, ris eller potatismos och gärna en grönsallad.


    Tips!
    Det viktiga med falukorv är själva falukorven. Välj en med hög kötthalt av god kvalitet och för ännu mer smak – stek den innan den läggs i formen, gärna också grönsakerna.

Från korv till andra klassiker