Recept

Krämig kycklingpasta med dragon och dijonsenap

Ca 30 min
4

Här får du svaret på frågan ”vad ska vi laga till middag?”. Nämligen en snabblagad, krämig kycklingpasta med crème fraiche, grädde, dragon och grovkornig dijonsenap. Franskt så det förslår, bortsett från den rikliga mängden riven (italiensk) parmesan på toppen.

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 450 g kycklingfilé
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 msk Grey Poupon Old Style dijonsenap
  • ½ msk torkad dragon
  • 300 g pasta (gärna penne)
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • några stänk TABASCO® Grön pepparsås
  • olivolja till stekning
  • riven parmesan till servering
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i strimlor.

  2. Stek kycklingen i olja i en stekpanna tills den får fin färg. Tillsätt lök och vitlök. Fortsätt fräsa ett par minuter. Rör ner tomater, crème fraiche, grädde, fond, dijonsenap och dragon. Koka upp och låt sjuda 5–7 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.

  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och låt rinna av i durkslag.

  4. Tillsätt pastan och spenaten i såsen strax före servering. Servera med riven parmesan och några stänk TABASCO® Grön pepparsås efter smak.


    Tips!
    Kör på färdigstrimlad kyckling om du vill spara tid. Kycklingen går givetvis att byta ut mot kalkon, tofu eller annat växtbaserat protein.

Pasta basta – upptäck fler recept att laga