Recept
Krämig ponzudipp med sriracha
Vem älskar inte dippsås? Särskilt den du snabbt rör ihop och kan servera till både fläsk, fågel, fisk och grönsaker. Denna krämiga variant kan mycket väl kvala in som din nya favorit. Det tackar vi kombon av majonnäs, ponzusås, sriracha, ingefära och sesamolja för.
Ingredienser
- 1 ½ dl majonnäs
- ½ msk Kikkoman Ponzu Lemon
- ½ msk TABASCO® Sriracha pepparsås
- 1 tsk finriven färsk ingefära
- 1 tsk Kikkoman Rostad Sesamolja
- sesamfrön till garnering
Gör så här
-
Rör ihop ingredienserna till såsen i en skål. Garnera gärna med sesamfrön.
-
Servera ponzudippen till dumplings, chicken nuggets eller fiskpinnar.
Visste du att…
Ponzu härstammar från Edoperioden (1603–1868) i Japan, då flertalet rätter med vinäger skapades. Namnet sägs komma från holländskans ”pons”, som betyder citronjuice, men det ändrades till ponzu eftersom ”zu” betyder vinäger på japanska. Japanska ord med holländskt ursprung uppstod utifrån den handel som skedde mellan länderna under 1600-talet.