![](/contentassets/2d1e9887de974292bffa3085115dfde3/kikkoman-11-1x1.jpg?w=1800&quality=90&format=&mode=crop)
![](/contentassets/2f7c6c2e327e4a43b5308febda17ac66/arvid_receptfilmsbilderimg_1936fi8-21x9.jpg?w=1800&quality=90&format=&mode=crop)
Recept
Krossrostad potatis med brynt ponzusmör
Mjuka på insidan och krispiga på utsidan. Exakt så blir det när du krossar kokt potatis och sedan rostar den i ugnen. Smashed potatoes heter det på engelska, vi kallar det för krossrostad potatis. Testa vår ljuvliga variant med fetaost, gräslök och brynt ponzusmör.
Ingredienser
- 900 g färskpotatis eller delikatesspotatis
- 150 g fetaost
- 1 tsk flingsalt
- 1 msk finskuren gräslök
- nymalen svartpeppar
- Brynt ponzusmör
- 75 g smör
- 2 msk Kikkoman Ponzu Lemon
Gör så här
-
Koka potatisen med skal i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av och låt ånga av.
-
Sätt ugnen på 250 grader.
-
Brynt ponzusmör: Bryn smöret i en liten kastrull tills det börjar dofta nötigt. Ta från värmen. Häll försiktigt i ponzusåsen, det bubblar lätt upp.
-
Lägg potatisen i en ugnssäker form. Krossa den lätt med en gaffel. Häll över det brynta ponzusmöret. Strö över smulad fetaost och flingsalt. Krydda med peppar. Ställ in i mitten av ugnen tills potatisen har fått fin färg och krispig yta, 20–25 minuter.
-
Strö över gräslök vid servering och bjud som tillbehör till grillat.
Tips!
Variera örterna utifrån vad du tänker servera potatisen till, t ex dill, dragon, timjan, basilika, salvia eller rosmarin (självklart går det bra med torkade örter). Rätten går utmärkt att göra på överbliven kokt, kall potatis.