Recept

Kryddig kaffedrink med calvados

Under 30 min
2

Baristan Linnea Vannesjö gör här en kryddig kaffedrink baserad på en kraftfull och intensiv espresso på 100 procent arabica, fruktig calvados, stjärnanis, kanel och hela kaffebönor. Täck med ett lager fluffigt lättvispad grädde. Värmande för riktigt kalla dagar!

Ingredienser

  • 2 stjärnanis
  • 2 kanelstänger
  • 10 hela espressobönor (gärna Arvid Nordquist Espresso Buono)
  • 1 dl calvados
  • 2 enkla espresso (à ca 40 ml, gärna Arvid Nordquist Espresso Buono)
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Krossa stjärnanis, kanel och espressobönor grovt i en mortel.

  2. Värm försiktigt calvadosen i en kastrull. Tillsätt kryddorna och kaffet. Låt dra ca 5 minuter. Sila av.

  3. Häll calvadosblandningen i två glas. Brygg espresson och fördela i respektive glas.

  4. Vispa grädden lätt. Låt den sakta rinna ner i drinkarna över baksidan av skedbladet, så att den bildar ett separat lager högst upp. Servera genast.


    Tips!
    Toppa kaffedrinken med lite finmalet kaffe eller pudra över malen kanel.

Fler kaffebaserade drinkar och drycker