Recept

Kryddsmör Café de Paris

Ca 10 min
4

Kryddsmörens okrönte kung har anor från 1940-talet och restaurangen med samma namn – Café de Paris i schweiziska Genève. Särskilt franskt är det alltså inte, men vi tycker att det krävs en fransk dijonsenap för att sätta den rätta smaken. Bjud klassiskt till stekt kött!

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1 finhackad schalottenlök
  • ½ tsk paprikapulver
  • 2 tsk Grey Poupon dijonsenap
  • ½ tsk worcestershiresås
  • ½ msk tomatpuré
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 msk hackad kruspersilja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop eller mixa samman alla ingredienserna i en skål eller matberedare. Smaka av med salt och peppar.

  2. Forma smöret till en rulle och linda in i smörpapper eller forma det till snygga ”smörägg” med en vanlig matsked först doppad i hett vatten.

  3. Servera gärna Café de Paris-smöret till stekt kött och smörfrästa haricots verts med lite finhackad schalottenlök. Klyftpotatis, Pommes Anna eller pommes frites är också gott till.


    Tips!
    Gör dubbel sats av kryddsmöret och frys in det som inte går åt. Perfekt att ha på lut!

Prova ett annat av våra kryddsmör