Recept
Kung Pao kycklingwok
Kung Pao är en klassisk wokrätt i det kinesiska sichuanköket. Här ger vi den en lite vårig skrud med grön sparris. Så klart kan du utgå från vilka grönsaker du har hemma – det är lite det som är tjusningen med wok och allt blir gott tillsammans med den goda woksåsen.
Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé
- 3 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1 knippe grön sparris (250 g)
- 1 knippe salladslök (125 g)
- 100 g portabello
- 3 msk färskriven ingefära
- 2 tsk mortlad sichuanpeppar
- 250 g äggnudlar
- 1–2 dl rostade cashewnötter
- neutral olja till stekning
- Woksås
- 3 msk Kikkoman Sushi-risvinäger
- 3 msk Kikkoman Original sojasås
- 1–2 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
- 1 msk Kikkoman Rostad Sesamolja
- 2 msk strösocker
- 2 tsk potatismjöl
Gör så här
-
Blanda ingredienserna till woksåsen i en skål.
-
Skär kycklinglårfiléerna i ca 3x3 cm stora bitar.
-
Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Ansa och dela sparrisen längs med. Skär i ca 4 cm långa bitar lite på snedden. Ansa och strimla salladslöken. Skär svampen i bitar.
-
Bryn kycklingbitarna i olja i en het stekpanna eller wok. Ta upp och lägg på en tallrik.
-
Tillsätt mer olja i stekpannan/woken. Fräs först vitlök och ingefära ca 1 minut. Tillsätt sichuanpeppar, paprika, sparris, salladslök och svamp. Woka 2–3 minuter.
-
Lägg i kycklingen. Häll över woksåsen och låt allt bli varmt.
-
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med woken. Strö över cashewnötter. Servera genast.
Tips!
Det går lika bra att servera woken med jasmin- eller basmatiris. Med tofu i stället för kyckling blir det då en helt vegansk rätt.