Recept

Kung Pao kycklingwok

Ca 40 min
4

Kung Pao är en klassisk wokrätt i det kinesiska sichuanköket. Här ger vi den en lite vårig skrud med grön sparris. Så klart kan du utgå från vilka grönsaker du har hemma – det är lite det som är tjusningen med wok och allt blir gott tillsammans med den goda woksåsen.

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 knippe grön sparris (250 g)
  • 1 knippe salladslök (125 g)
  • 100 g portabello
  • 3 msk färskriven ingefära
  • 2 tsk mortlad sichuanpeppar
  • 250 g äggnudlar
  • 1–2 dl rostade cashewnötter
  • neutral olja till stekning
  • Woksås
  • 3 msk Kikkoman Sushi-risvinäger
  • 3 msk Kikkoman Original sojasås
  • 1–2 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 1 msk Kikkoman Rostad Sesamolja
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk potatismjöl

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till woksåsen i en skål.

  2. Skär kycklinglårfiléerna i ca 3x3 cm stora bitar.

  3. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Ansa och dela sparrisen längs med. Skär i ca 4 cm långa bitar lite på snedden. Ansa och strimla salladslöken. Skär svampen i bitar.

  4. Bryn kycklingbitarna i olja i en het stekpanna eller wok. Ta upp och lägg på en tallrik.

  5. Tillsätt mer olja i stekpannan/woken. Fräs först vitlök och ingefära ca 1 minut. Tillsätt sichuanpeppar, paprika, sparris, salladslök och svamp. Woka 2–3 minuter.

  6. Lägg i kycklingen. Häll över woksåsen och låt allt bli varmt.

  7. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med woken. Strö över cashewnötter. Servera genast.


    Tips!
    Det går lika bra att servera woken med jasmin- eller basmatiris. Med tofu i stället för kyckling blir det då en helt vegansk rätt.

Andra goda grejer att laga med japansk soja