Recept
Laxburgare med räkor, pesto och buffelmozzarella
Sugen på något grillat, men samtidigt fräscht? Grilla laxburgare och varför inte en ”öppen” sådan på rostad ciabatta med senapsfärskost, buffelmozzarella, pesto, räkor och grillad lök. Låter det inte alldeles ljuvligt, så säg! Förenkla om du vill med färdiga fiskburgare.
Ingredienser
- 500 g skinn- och benfri laxfilé
- ½ kruka persilja
- 2 tsk Grey Poupon dijonsenap
- 1 msk Kikkoman Original sojasås
- 1 gul lök
- 2 ciabatta
- rapsolja till pensling
- salt och nymalen svartpeppar
- Senapsfärskost
- 100 g cream cheese
- 2 tsk Colman’s senapspulver
- Övriga tillbehör
- 1 näve späda salladsblad
- 1 skivad buffelmozzarella
- ¾ dl pesto
- 100 g skalade räkor
Gör så här
-
Skär laxen i mindre bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt plockad persilja, dijonsenap, soja, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Mixa till en mellangrov färs.
-
Forma färsen till 4 burgare. Pensla dem med olja runtom.
-
Skala och skiva löken.
-
Rör ihop ingredienserna till senapsfärskosten.
-
Grilla laxburgarna på båda sidor tills de har fått fin färg och är genomstekta, använd gärna ett grillhalster/galler för just fisk. Grilla också löken, gärna i en grillform. Dela och rosta bröden mot slutet av grillningen.
-
Vid servering: Bred senapsfärskost på brödhalvorna. Lägg på salladsblad, laxburgare, mozzarella och pesto. Toppa med räkor och grillad lök.
-
Servera gärna laxburgarna med rostade sötpotatisklyftor och aioli.
Tips!
Stänk med fördel över några droppar TABASCO® Grön pepparsås på burgarna, med sin härliga fräschör är den som gjord till fisk och skaldjur!