Recept
Laxtacos Salma style med pico de gallo
Ta ditt tacogame till nya höjder med pico de gallo – Mexicos nationalsås som är både vit, grön och röd, precis som landets flagga. Som du kanske ser är det lax i de mjuka bröden, vi väljer tacolaxen från Salmalax, så smidig och verkligen megagod. Har du testat?
Ingredienser
- ½ gurka
- 1 paket Salma Taco (à 400 g)
- 1 påse salladsmix (à 65 g)
- 8–12 små tortillabröd
- 2 dl gräddfil
- salt och nymalen svartpeppar
- Pico de gallo
- ½ gul lök
- finrivet skal och färskpressad juice av ½ lime
- 1 tsk flingsalt
- ½ msk TABASCO® Jalapeño
- 2 tomater
- 1 kruka koriander
- Avokadosalsa
- 1 rödlök
- 1 msk Kikkoman Sushi-risvinäger
- 1 msk Kikkoman Ponzu Lemon
- 1 mogen avokado
- 100 g tärnad mango (färsk eller fryst, tinad)
Gör så här
-
Pico de gallo: Skala, dela och finhacka löken. Lägg i en skål. Blanda med rivet limeskal, limejuice, flingsalt och TABASCO® Jalapeño. Låt marinera ca 5 minuter. Skär tomaterna i små tärningar. Hacka koriandern. Rör ner i lökblandningen.
-
Avokadosalsa: Skala, dela och skär rödlöken i strimlor. Lägg i en skål. Häll på sushi-risvinäger och ponzusås. Låt marinera 5 minuter. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon Skär avokadoköttet i tärningar. Blanda löken med avokado och mango. Smaka av med salt och peppar.
-
Halvera gurkan på längden och kärna ur. Skär i skivor, så det blir som halvmånar.
-
Tillaga tacolaxen enligt anvisning på förpackningen.
-
Servera laxen i bröden med pico de gallo, avokadosalsa, gurka, sallad och gräddfil.
Tips!
Får du inte tag på tacolaxen från Salmalax går det bra att skära vanlig lax i mindre bitar, steka och krydda med färdig eller hemgjord tacokrydda. Som du gör med kött- eller vegofärs.