Recept

Laxtacos Salma style med pico de gallo

ca 40 min
4

Ta ditt tacogame till nya höjder med pico de gallo – Mexicos nationalsås som är både vit, grön och röd, precis som landets flagga. Som du kanske ser är det lax i de mjuka bröden, vi väljer tacolaxen från Salmalax, så smidig och verkligen megagod. Har du testat?

Ingredienser

  • ½ gurka
  • 1 paket Salma Taco (à 400 g)
  • 1 påse salladsmix (à 65 g)
  • 8–12 små tortillabröd
  • 2 dl gräddfil
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Pico de gallo
  • ½ gul lök
  • finrivet skal och färskpressad juice av ½ lime
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ msk TABASCO® Jalapeño
  • 2 tomater
  • 1 kruka koriander
  • Avokadosalsa
  • 1 rödlök
  • 1 msk Kikkoman Sushi-risvinäger
  • 1 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 1 mogen avokado
  • 100 g tärnad mango (färsk eller fryst, tinad)

Gör så här

  1. Pico de gallo: Skala, dela och finhacka löken. Lägg i en skål. Blanda med rivet limeskal, limejuice, flingsalt och TABASCO® Jalapeño. Låt marinera ca 5 minuter. Skär tomaterna i små tärningar. Hacka koriandern. Rör ner i lökblandningen.

  2. Avokadosalsa: Skala, dela och skär rödlöken i strimlor. Lägg i en skål. Häll på sushi-risvinäger och ponzusås. Låt marinera 5 minuter. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon Skär avokadoköttet i tärningar. Blanda löken med avokado och mango. Smaka av med salt och peppar.

  3. Halvera gurkan på längden och kärna ur. Skär i skivor, så det blir som halvmånar.

  4. Tillaga tacolaxen enligt anvisning på förpackningen.

  5. Servera laxen i bröden med pico de gallo, avokadosalsa, gurka, sallad och gräddfil.

    Tips!
    Får du inte tag på tacolaxen från Salmalax går det bra att skära vanlig lax i mindre bitar, steka och krydda med färdig eller hemgjord tacokrydda. Som du gör med kött- eller vegofärs.

Tips på fler recept med fisk/skaldjur och grönt