Recept
Lobster roll med brynt soja- och dillsmör
En perfekt syssla för alla matälskare i New York är att äta sig igenom stans digra utbud av lobster rolls – men hemgjorda lobster rolls är inte heller fy skam! Som om inte hummer i briochebröd är lyxigt nog ringlar vi över brynt soja- och dillsmör. Det är du väl värd!
Ingredienser
- 1 hummer (eller 200 g skalade räkor)
- 1 selleristjälk
- ½ dl majonnäs
- 2 korvbröd av brioche
- några stänk TABASCO® Original
- salt och nymalen svartpeppar
- Brynt soja- och dillsmör
- 50 g smör
- 1 msk Kikkoman Original sojasås
- 1 ½ msk finskuren dill
Gör så här
-
Dela hummern. Plocka ut köttet från kropp, klor och leder. Skär i mindre bitar.
-
Tärna sellerin fint. Blanda med hummerköttet och majonnäs. Smaka av med TABASCO® Original, salt och peppar.
-
Brynt soja- och dillsmör: Bryn smöret i en kastrull tills det börjar bli gyllene och dofta kola. Ta från värmen. Tillsätt soja och dill.
-
Rosta korvbröden. Pensla med lite av det brynta soja- och dillsmöret. Lägg i hummerröran. Ringla över resterande smör.
Tips!
Skär bröden i 3–4 bitar innan du lägger i hummerröran om du vill servera dina lobster rolls som ett festligt drinktilltugg i stället för som förrätt till två.