Recept

Lobster roll med brynt soja- och dillsmör

Ca 30 min
2

En perfekt syssla för alla matälskare i New York är att äta sig igenom stans digra utbud av lobster rolls – men hemgjorda lobster rolls är inte heller fy skam! Som om inte hummer i briochebröd är lyxigt nog ringlar vi över brynt soja- och dillsmör. Det är du väl värd!

Ingredienser

  • 1 hummer (eller 200 g skalade räkor)
  • 1 selleristjälk
  • ½ dl majonnäs
  • 2 korvbröd av brioche
  • några stänk TABASCO® Original
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Brynt soja- och dillsmör
  • 50 g smör
  • 1 msk Kikkoman Original sojasås
  • 1 ½ msk finskuren dill

Gör så här

  1. Dela hummern. Plocka ut köttet från kropp, klor och leder. Skär i mindre bitar.

  2. Tärna sellerin fint. Blanda med hummerköttet och majonnäs. Smaka av med TABASCO® Original, salt och peppar.

  3. Brynt soja- och dillsmör: Bryn smöret i en kastrull tills det börjar bli gyllene och dofta kola. Ta från värmen. Tillsätt soja och dill.

  4. Rosta korvbröden. Pensla med lite av det brynta soja- och dillsmöret. Lägg i hummerröran. Ringla över resterande smör.


    Tips!
    Skär bröden i 3–4 bitar innan du lägger i hummerröran om du vill servera dina lobster rolls som ett festligt drinktilltugg i stället för som förrätt till två.

Till dig som inte kan få nog av hummer och andra skaldjur