Recept

Mango- och spenatsmoothie

Ca 10 min
2

Grönt är skönt – särskilt i en fräsch smoothie. Här står spenat för den gröna färgen medan banan och mango bidrar med tropisk smak och krämig textur. Limejuice och ett duktigt stänk grön pepparsås adderar pigg syra och den senare också ett härligt jalapeñosting.

Ingredienser

  • ½ banan
  • 150 g fryst tärnad mango
  • 1 näve färsk spenat (ca 25 g)
  • 2 dl mandeldryck
  • 1 tsk TABASCO® Grön pepparsås
  • färskpressad juice av ½ lime
  • chiafrön till garnering

Gör så här

  1. Skala och skär bananen i grova bitar.

  2. Lägg bananbitar, mango och spenat i en blender eller hög, smal bunke.

  3. Tillsätt mandeldryck, TABASCO® Grön pepparsås och limejuice.

  4. Mixa till en slät smoothie. Häll upp i glas och strö över lite chiafrön.


    Tips!
    Självklart kan du byta ut mandeldrycken mot vanlig mjölk eller använd kokosmjölk för en mer exotisk smak på smoothien.

Jalapeñolovers – kolla in de här recepten!