Recept

Marinad till poké bowl

Under 5 min
4

Rätten poké bowl uppstod som ett sätt för hawaiianska fiskare att ta tillvara överbliven fiskfångst. Fisken skars i bitar, marinerades och serverades på en bädd av ris. Marinaden är vad vi fokuserar på här – mycket soja och sesam blir det, men så blir det också väldigt gott!

Ingredienser

  • 1 dl Kikkoman Poke
  • 1 msk Kikkoman Ekologisk sojasås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön (gärna svarta och chilirostade)

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser i en skål.

  2. Lägg ner bitar av exempelvis lax eller tonfisk.

  3. Servera till poké bowls med mera!


    Tips!
    Marinaden passar också utmärkt till kyckling och fläskkött.

Kompletta poké bowls och mer fisk

Genom att prenumerera, godkänner jag SMAKAs användarvillkor samt personuppgiftspolicy.