Recept

Marinerad biff med risonisallad och vitlökskräm

Ca 45 min
4

Oavsett tid på året är det sällan fel att satsa på en utemiddag vid grillen! Får vi föreslå att du gör egen grillolja (med bland annat kaffe!) och penslar på din köttbit? Bjud med en grönsaksrik risonisallad, en klick vitlökskräm och ett grillälskande rött vin från Sydafrika.

Ingredienser

  • 4 skivor utskuren biff (à ca 150 g)
  • salt, flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Grillolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 1 ½ msk ketchup
  • ½ msk Kikkoman Original sojasås
  • ½ msk malet kaffe (t ex Arvid Nordquist Classic Mellan)
  • Risonisallad
  • 3 dl risoni
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à 180 g)
  • 1 grön paprika
  • 250 g cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 3 tsk rödvinsvinäger
  • 1 dl pinjenötter (gärna rostade)
  • Vitlökskräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk honung
  • ½ tsk TABASCO® Grön pepparsås

Gör så här

  1. Börja med grilloljan. Skala och finriv vitlöken. Blanda med övriga ingredienser.

  2. Krydda köttet med salt runt om. Pensla på grilloljan.

  3. Risonisallad: Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i durkslag och spola kall. Låt rinna av ordentligt. Lägg i en skål. Häll av kronärtskockan och skär i mindre bitar. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Halvera tomaterna. Blanda med risoni, olivolja, vinäger och pinjekärnor. Smaka av med flingsalt och peppar.

  4. Vitlökskräm: Skala och finhacka vitlöken. Blanda med crème fraiche, honung och TABASCO® Grön pepparsås. Smaka av med salt och peppar.

  5. Grilla biffen till önskad innertemperatur. Servera med risonisallad och vitlökskräm.

Marinera mera – fler goda tips