Recept

Midsommardröm i glas

Ca 15 min
4

Vaniljglass och jordgubbar, finns det något mer självklart smakmöte? Särskilt sommartid när de svenska jordgubbarna smakar som allra bäst. Och bästa vaniljglassen, det är den som görs på riktiga råvaror – grädde, mjölk, socker och ägg – plus äkta vanilj så klart!

Ingredienser

  • 250 g färska jordgubbar
  • 8 småkakor (t ex drömmar eller havrekakor)
  • 1 förpackning Häagen-Dazs vanilj
  • 50 g hackad vit choklad
  • färsk mynta till garnering
  • Jordgubbssås
  • 225 g frysta, tinade jordgubbar
  • 2 msk florsocker
  • 1 ½ tsk färskpressad citronjuice

Gör så här

  1. Jordgubbssås: Mixa jordgubbarna till en slät sås med stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med florsocker och citronjuice (anpassa mängden utifrån sötma/syra i bären).

  2. Ansa och skär de färska jordgubbarna i kvartar.

  3. Smula eller mortla kakorna grovt.

  4. Fördela kaksmulorna i botten av 4 glas. Varva vaniljglass och jordgubbar. Ringla över jordgubbssås. Strö över vit choklad. Garnera med mynta. Servera genast.


    Tips!
    Ta fram glassen en stund före servering, så att den hinner mjukna och bli formbar.

Bäriga desserter – och tedrycker