Recept
Mortlad frödressing med ponzu
En färdigblandad ponzusås är god som den är att ringla över krispiga salladsblad, men här maxa vi smakerna ännu mer. Och smakar gör det när mortlade pumpa- och solroskärnor, vitlök och flingsalt möter den salta, sötsyrliga ponzusåsen och en riktigt god olivolja!
Ingredienser
- 1 ½ msk pumpakärnor
- 1 ½ msk solroskärnor
- 1 skalad vitlöksklyfta
- 1 ½ msk Kikkoman Ponzu Lemon
- 2 msk olivolja
- flingsalt
Gör så här
-
Rosta pumpa- och solroskärnor i en torr, het stekpanna tills de är gyllene.
-
Lägg fröna i en mortel tillsammans med vitlök och en nypa flingsalt. Mortla till en mellangrov, jämn blandning. Tillsätt ponzusås och olivolja. Rör ihop.
-
Servera frödressingen till sallader eller bred på surdegsbröd.
Tips!
Mjukkoka 2 ägg. Skala och skär i klyftor. Förväll 150 g haricots verts i välsaltat vatten ca 3 minuter. Häll av. Lägg äggklyftor, bönor och 200 g varmrökt lax i mindre bitar på ett fat. Klicka på frödressingen. Garnera gärna med rostade pumpa- och/eller solroskärnor.