Recept
Mousserande rooibos-bål med hallon och jordgubb
Vad är det som är läskande, går snabbt att blanda och räcker till många? En bål så klart! Denna är gjord på ett kallbryggt rooibos-te med smak av hallon och jordgubb. Blanda med citron, färska bär och ett alkoholfritt mousserande rosévin för en extra festlig touch.
Ingredienser
- 2 citroner
- ½ dl strösocker
- 1 dl färska jordgubbar
- 1 dl färska hallon
- 1 flaska alkoholfritt mousserande rosévin (t ex Oddbird Spumante Rosé, nr 11943)
- isbitar till servering
- Kallbryggt te
- 1 liter kallt vatten
- 4 tepåsar Arvid Nordquist Skogsglänta Rooibos
Gör så här
-
Kallbryggt te: Häll upp vattnet i en bunke och lägg ner tepåsarna. Täck med plastfilm och ställ in i kylen över natten. Ta upp tepåsarna morgonen efter.
-
Pressa juicen från 1 ½ citron och häll i en rymlig karaff.
-
Skiva den kvarvarande halva citronen. Lägg ner i karaffen tillsammans med sockret och hälften av bären. Arbeta försiktigt in sockret med en träslev. Tillsätt det kallbryggda teet och rör om. Ställ in i kylen fram till servering.
-
Vid servering: Skiva resterande jordgubbar. Lägg ner i karaffen tillsammans med resten av hallonen och rikligt med is. Häll på det mousserande vinet. Servera genast.
Tips!
Givetvis kan du blanda bålen i en bålskål i stället för karaff.