Recept
Okonomiyaki Osaka style med ponzumajonnäs
Okonomiyaki är en japansk pannkaka som går att tillaga på många olika sätt. Just denna i ”Osaka style” med knaperstekt bacon serverar du med en otroligt smakrik sås och en grymt god majonnäs med ponzusås. Ringla över och servera!
Ingredienser
- 500 g vitkål
- 4 dl vetemjöl
- ½ msk bakpulver
- 4 ägg
- 1 ½ dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller koncentrerad fond)
- 2 msk Kikkoman Ponzu Lemon
- 3 msk hackad inlagd ingefära
- 1 paket bacon (140 g)
- 3 salladslökar
- 1 noriark
- rapsolja till stekning
- Okonomiyakisås
- 3 msk ketchup
- 3 msk worcestersås
- 1 ½ msk Kikkoman Original sojasås
- 1 msk flytande honung
- 1 msk TABASCO® Sriracha
- Ponzumajonnäs
- 1 dl majonnäs
- 1 ½ msk Kikkoman Ponzu Lemon
Gör så här
-
Strimla vitkålen.
-
Blanda vetemjöl, bakpulver, ägg, kycklingbuljong och ponzusås i en bunke till en slät smet. Rör ner vitkål och ingefära.
-
Hetta upp olja i en stekpanna, 28 cm i diameter, och häll i smeten. Sänk till medelvärme. Lägg på ett lock eller täck med aluminiumfolie. Låt steka i 5 minuter. Lägg på baconet i ett jämnt lager. Lägg på locket/folien igen och stek ytterligare 5 minuter.
-
Lägg en stor tallrik på stekpannan. Vänd upp och ner så att pannkakan hamnar på tallriken. Stjälp ner kakan i stekpannan igen så att baconet hamnar underst. Stek ytterligare 8 minuter under lock/folie (testa med en provsticka, kålen ska vara nätt och jämnt mjukt).
-
Rör ihop ingredienserna till okonomiyakisåsen respektive ponzumajonnäsen.
-
Ansa och hacka salladslöken. Vik ihop noriarket och strimla.
-
Stjälp tillbaka pannkakan på tallriken, så att baconet hamnar överst.
-
Ringla över okonomiyakisåsen och ponzumajonnäs. Strö över salladslök och noristrimlorna. Skär i bitar och servera.