Recept

One pot noodles med kokosmjölk och grönsaker

Ca 30 min
2

Bästa sättet att tillaga snabbnudlar för en riktigt smidig middag? Bara lägg nudlarna i en ugnsform, boosta med de grönsaker du gillar och tillaga krämigt med hjälp av kokosmjölk. Med rödlök, morot och grönkål blir det dessutom en näringsrik och färgglad ”one pot”!

Ingredienser

  • 2 paket snabbnudlar (gärna Nissin Demae Ramen Spicy®)
  • ½ rödlök
  • 1 morot
  • 50 g strimlad grönkål
  • 1 dl vatten
  • 1 förpackning kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 msk Kikkoman Less Salt sojasås
  • Till servering
  • rostad lök
  • färsk koriander
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg nudlarna i en ugnssäker liten form. Strö över innehållet i ena kryddpåsen.

  3. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och skär morötterna i slantar.

  4. Fördela lök, morot och grönkål i formen. Häll på vatten, kokosmjölk och soja. Sätt in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.

  5. Strö över rostad lök och koriander. Servera med limeklyftor att pressa över.


    Tips!
    Dubbla mängderna av allt och laga nudlarna i en större form, så räcker det till fler.

Fler nudelrätter att laga