Recept
One pot noodles med kokosmjölk och grönsaker
Bästa sättet att tillaga snabbnudlar för en riktigt smidig middag? Bara lägg nudlarna i en ugnsform, boosta med de grönsaker du gillar och tillaga krämigt med hjälp av kokosmjölk. Med rödlök, morot och grönkål blir det dessutom en näringsrik och färgglad ”one pot”!
Ingredienser
- 2 paket snabbnudlar (gärna Nissin Demae Ramen Spicy®)
- ½ rödlök
- 1 morot
- 50 g strimlad grönkål
- 1 dl vatten
- 1 förpackning kokosmjölk (à 400 ml)
- 1 msk Kikkoman Less Salt sojasås
- Till servering
- rostad lök
- färsk koriander
- limeklyftor
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Lägg nudlarna i en ugnssäker liten form. Strö över innehållet i ena kryddpåsen.
-
Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och skär morötterna i slantar.
-
Fördela lök, morot och grönkål i formen. Häll på vatten, kokosmjölk och soja. Sätt in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
-
Strö över rostad lök och koriander. Servera med limeklyftor att pressa över.
Tips!
Dubbla mängderna av allt och laga nudlarna i en större form, så räcker det till fler.