Recept
Pad thai med kyckling och pokesås
Pokesåsen från Kikkoman med flera tongivande smaksättare ger här härlig skjuts åt den thailändska street food-klassikern pad thai med risnudlar, kycklinglårfilé, böngroddar och ägg. Variera chilistyrkan efter tycke och smak – och krydda gärna extra vid servering.
Ingredienser
- 1 paket risnudlar (180 g)
- 2 vitlöksklyftor
- 200 g spetskål
- ½ påse salladsärter (75 g)
- 2 msk riven färsk ingefära
- 400 g kycklinglårfilé
- ½ dl Kikkoman Poke
- ½ dl Kikkoman Tamari glutenfri sojasås
- 2 msk Kikkoman Sushi-risvinäger
- 2 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
- ½ tsk TABASCO® Original pepparsås
- 150 g färska böngroddar
- 3 ägg
- 1 kruka koriander
- 1 dl hackade salta jordnötter
- olja till stekning
- limeklyftor till servering
Gör så här
-
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten. Klipp nudlarna ett par gånger med en sax, så blir det lättare att blanda i dem senare.
-
Skala och finhacka vitlöken. Strimla spetskålen och salladsärterna.
Skär kycklingen i mindre bitar. -
Fräs kycklingen i olja i en stor stek- eller wokpanna tills den har fått färg. Tillsätt vitlök och ingefära. Fortsätt fräsa ytterligare några minuter.
Häll över pokesås, tamari-soja, sushi-risvinäger, TABASCO® Sriracha pepparsås och TABASCO® Original pepparsås. Låt koka upp. Rör ner kål och böngroddar. -
Fös allt åt ena sidan i pannan. Knäck äggen på den andra, tomma sidan. Rör om på svag värme till en äggröra. Tillsätt nudlar, salladsärter och plockad koriander. Blanda ihop.
-
Strö över jordnötterna. Servera med limeklyftor.
Tips!
Givetvis går kycklingen att ersätta med fläskkött, räkor, tofu eller vad du nu hellre föredrar.