Recept

Parisare med senapsfärskost och karamelliserad lök

Ca 30 min
4

Frågar du en medlem i Svenska Parisareakademien kanske vi får bakläxa på vår version av denna norrländska klassiker. Men så är det en extra lyxig parisare med extra allt och ändå inte tänkt att vara strikt då vi gör den med falukorv. En falukorvare, helt enkelt!

Ingredienser

  • 4 hamburgerbröd
  • 8–12 falukorvsskivor
  • 4 ägg
  • 4 salladsblad (gärna krispsallad)
  • ½ dl hackade cornichoner
  • smör och rapsolja till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Karamelliserad lök
  • 2 gula lökar
  • 1 msk florsocker
  • Senapsfärskost
  • 100 g färskost
  • 1 msk Colman’s Original senap

Gör så här

  1. Karamelliserad lök: Skala, dela och skiva löken. Fräs löken i 1 msk smör och 1 msk olja på medelvärme i en stekpanna ca 15 minuter tills den har mjuknat utan att få färg. Strö över florsocker och låt det karamellisera. Smaka av med salt och peppar.

  2. Rör ihop ingredienserna till senapsfärskosten.

  3. Stek bröden i 1 msk smör i stekpannan tills de har fått fin, gyllene färg. Stek därefter falukorven i samma stekpanna, följt av äggen ”sunny side up”. Strö över lite salt.

  4. Bred senapsfärskost på undre delen av bröden. Lägg på sallad, korv och karamelliserad lök. Toppa med ägg och strö över cornichoner. Lägg på den övre delen av bröden.


    Tips!

    Dubbla gärna receptet på den karamelliserade löken då den håller sig bra i kylen och passar till många olika maträtter, exempelvis hamburgare, på pizza eller till korv med bröd.

Upptäck ett annat av våra korvrecept