Recept
Parmesandressing med jalapeñosting
Det löskokta äggets funktion är dels att hjälpa till att binda oljan, dels ge dressingen en extra krämig konsistens. Smaken får vi till med en vällagrad parmesanost, dijonsenapen med vitt vin i stället för vinäger och en pepparsås med mild, fruktig hetta från jalapeño.
Ingredienser
- 1 ägg
- 2 tsk Grey Poupon dijonsenap
- ½ msk TABASCO® Jalapeño
- 1 dl neutral rapsolja
- 1 dl finriven parmesan
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
-
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg försiktigt ner ägget och låt koka 2 minuter. Kyl i kallt vatten.
-
Skala och gröp ur ägget ner i en hög och smal mixerkanna. Tillsätt dijonsenap och TABASCO® Jalapeño. Mixa ihop. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn, fin stråle, under fortsatt mixning. Rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera dressingen till olika slags sallader eller kokta grönsaker.
Tips!
Koka 200 g sparrisbroccoli (eller vanlig broccoli) nätt och jämnt mjuk i välsaltat vatten. Häll av och blanda med 2 dl kokta gröna eller svarta linser på ett fat. Ringla över dressingen. Toppa med hyvlad parmesan, olivolja och strö över mortlad svartpeppar.