Recept
Pasta med het grönkålspesto
Under 30 min
4
Hand upp alla som någon gång svängt ihop kokt pasta med en klick burkpesto! Nu kan du göra samma sak – fast lite mer sofistikerat. Hur? Jo, genom att mixa din egen pesto. Denna gör du med grönkål och smaksätter med TABASCO® Grön pepparsås – en syrlig jalapeñosås.
Ingredienser
- 300 g pasta (gärna spaghetti)
- salt och peppar
- riven parmesan till servering
- Het grönkålspesto
- 125 g hackad grönkål eller svartkål
- 2 skalade vitlöksklyftor
- 50 g solroskärnor
- 1 dl olivolja
- 1 tsk TABASCO® Grön pepparsås
- 1 dl riven parmesan
Gör så här
-
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av och låt rinna av i ett durkslag.
-
Het grönkålspesto: Mixa samtliga ingredienser i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Önskar du en lösare pesto – tillsätt mer olja eller vatten.
-
Blanda pastan med peston i en kastrull.
-
Strö över riven parmesan vid servering. Lufttorkad skinka, varmrökt lax eller rökt tofu är gott till.