Recept

Pasta med het grönkålspesto

Under 30 min
4

Hand upp alla som någon gång svängt ihop kokt pasta med en klick burkpesto! Nu kan du göra samma sak – fast lite mer sofistikerat. Hur? Jo, genom att mixa din egen pesto. Denna gör du med grönkål och smaksätter med TABASCO® Grön pepparsås – en syrlig jalapeñosås.

Ingredienser

  • 300 g pasta (gärna spaghetti)
  • salt och peppar
  • riven parmesan till servering
  • Het grönkålspesto
  • 125 g hackad grönkål eller svartkål
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 50 g solroskärnor
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk TABASCO® Grön pepparsås
  • 1 dl riven parmesan

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av och låt rinna av i ett durkslag.

  2. Het grönkålspesto: Mixa samtliga ingredienser i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Önskar du en lösare pesto – tillsätt mer olja eller vatten.

  3. Blanda pastan med peston i en kastrull.

  4. Strö över riven parmesan vid servering. Lufttorkad skinka, varmrökt lax eller rökt tofu är gott till.

Mer gott att laga och dricka

Genom att prenumerera, godkänner jag SMAKAs användarvillkor samt personuppgiftspolicy.