Recept

Picklad fänkål med vanilj

Över 60 min
4

1-2-3 brukar vara receptregeln för att pickla eller lägga in något. Alltså som i 1 del ättiksprit, 2 delar socker och 3 delar vatten. Kikkomans Sushi-risvinäger ersätter allt det när vi här picklar fänkål tillsammans med vanilj. Mums till fisk och skaldjur!

Ingredienser

  • 1 fänkål
  • 1 vaniljstång
  • 2 delar Kikkoman Sushi-risvinäger
  • 1 del vatten

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla fänkålen. Lägg i en väl rengjord glasburk med lock.

  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en kastrull. Häll på sushi-risvinäger och vatten. Koka upp.

  3. Häll lagen över fänkålen. Låt stå minst 1 timme, men gärna över natten.
    Servera den picklade fänkålen till fisk och skaldjur, den är särskilt god till räkor.

    Tips!
    Allt på fänkålen går att pickla, och om den råkar ha fänkålsdill – ta med den också. Det blir grönt och fint i glasburken!

Grönt är skönt – fler växtrika recept