Recept
Picklad fänkål med vanilj
1-2-3 brukar vara receptregeln för att pickla eller lägga in något. Alltså som i 1 del ättiksprit, 2 delar socker och 3 delar vatten. Kikkomans Sushi-risvinäger ersätter allt det när vi här picklar fänkål tillsammans med vanilj. Mums till fisk och skaldjur!
Ingredienser
- 1 fänkål
- 1 vaniljstång
- 2 delar Kikkoman Sushi-risvinäger
- 1 del vatten
Gör så här
-
Ansa och finstrimla fänkålen. Lägg i en väl rengjord glasburk med lock.
-
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en kastrull. Häll på sushi-risvinäger och vatten. Koka upp.
-
Häll lagen över fänkålen. Låt stå minst 1 timme, men gärna över natten.
Servera den picklade fänkålen till fisk och skaldjur, den är särskilt god till räkor.Tips!
Allt på fänkålen går att pickla, och om den råkar ha fänkålsdill – ta med den också. Det blir grönt och fint i glasburken!