Recept
Picklad kålrabbi med sparris och färskostkräm
Kålrabbi är en fantastisk kålsläkting som lätt blir förbisedd i grönsaksdisken, men inte av Christin Kashou, Sveriges mästerkock 2021. Här hyvlar hon den tunt, picklar och fyller med färskostkräm, picklad och stekt sparris samt frasig panko- och sesamtopping. Sedan är det bara att sätta i en tandpetare och servera dessa ”kålrabbitacos” direkt från festfatet!
Ingredienser
- 1 kålrabbi (ca 400–500 g)
- 1–2 dl Kikkoman Sushi-risvinäger
- 1 knippe sparris (250 g)
- 1 dl Kikkoman Panko
- 2 msk sesamfrön (svarta, vita och/eller kimchirostade)
- smör till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
- Färskostkräm
- 200 g cream cheese
- 2 msk TABASCO® Grön pepparsås
- 1 tsk Kikkoman Ekologisk sojasås
Gör så här
-
Skala och hyvla kålrabbin i ca 1 mm tjocka skivor med hjälp av en mandolin.
-
Lägg den hyvlade kålrabbin på ett fat. Häll över sushi-risvinäger tills kålrabbin är täckt av vätskan. Låt stå minst 15 minuter.
-
Strimla 3 sparrisar med hjälp av en potatisskalare. Lägg på samma fat som kålrabbin.
-
Skär resterande sparris i ca 10 cm långa bitar. Stek dem i smör i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Ta upp och ställ åt sidan.
-
Stek panko och sesamfrön i ca 1 msk smör i stekpannan tills det har blivit gyllene. Ta upp och lägg på hushållspapper.
-
Färskostkräm: Blanda ihop alla ingredienser till en slät kräm. Smaka av med salt.
-
Häll av kålrabbin och sparrisen, låt vätskan rinna av ordentligt.
-
Placera ca 1 tsk färskostkräm på varje kålrabbiskiva. Lägg på den stekta sparrisen. Strö över lite av panko- och sesamblandningen. Toppa med ett par tunt strimlade sparrisar. Förslut kålrabbin med en tandpetare.
Portionsantalet är beräknat på att kålrabbin serveras som tilltugg à 2 per person.
Visste du att…
Panko är japanska för bröd = pan och smulor = ko. Till skillnad från vanligt ströbröd släpper Kikkoman Panko ifrån sig fettet efter tillagning, vilket ger ett bestående frasigt resultat.