

Recept
Picklad rödkål med apelsin och ponzu
Rödkål är ett klassiskt tillbehör på julbordet – men har du testat att pickla den? Sushi-risvinägern från Kikkoman ersätter en vanlig 1-2-3-lag. Bara att koka upp med ditt val av smaksättare och hälla över kålen. Här väljer vi apelsin, ponzusås och sichuanpeppar.
Ingredienser
- 300 g rödkål
- finrivet skal av 1 apelsin
- 2 delar Kikkoman Sushi-risvinäger
- 1 del Kikkoman Ponzu Lemon
- 1 krm mortlad sichuanpeppar
Gör så här
-
Strimla rödkålen. Blanda kål och finrivet apelsinskal i en väl rengjord glasburk med lock.
-
Koka upp sushi-risvinäger, ponzusås och sichuanpeppar i en kastrull. Häll lagen över kålen. Låt stå över natten.
-
Servera rödkålen till exempelvis revbensspjäll, julskinka, fläskkorv och köttbullar.
Tips!
Önskar du mer sting är det bara att ha i några droppar valfri TABASCO® pepparsås.