Recept

Picklad rödkål med apelsin och ponzu

Över 60 min
10

Rödkål är ett klassiskt tillbehör på julbordet – men har du testat att pickla den? Sushi-risvinägern från Kikkoman ersätter en vanlig 1-2-3-lag. Bara att koka upp med ditt val av smaksättare och hälla över kålen. Här väljer vi apelsin, ponzusås och sichuanpeppar.

Ingredienser

  • 300 g rödkål
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 2 delar Kikkoman Sushi-risvinäger
  • 1 del Kikkoman Ponzu Lemon
  • 1 krm mortlad sichuanpeppar

Gör så här

  1. Strimla rödkålen. Blanda kål och finrivet apelsinskal i en väl rengjord glasburk med lock.

  2. Koka upp sushi-risvinäger, ponzusås och sichuanpeppar i en kastrull. Häll lagen över kålen. Låt stå över natten.

  3. Servera rödkålen till exempelvis revbensspjäll, julskinka, fläskkorv och köttbullar.


    Tips!
    Önskar du mer sting är det bara att ha i några droppar valfri TABASCO® pepparsås.

Om du blir sugen på sushi(ris) eller annat sötsyrligt att laga