

Recept
Picklade heta tomater
Stekta gröna tomater har du kanske hört talas om. Filmen, rätten eller kanske både och. Här blir det i stället picklade heta tomater. Ett ypperligt sätt att ta hand om tomatskörden. För det finns mer i grönsaksväg att pickla än bara rödlök – busenkelt gjort dessutom!
Ingredienser
- 500 g små tomater (gärna olika färger)
- 2 delar Kikkoman Sushi-risvinäger
- 1 del vatten
- några stänk TABASCO® Scorpion pepparsås
Gör så här
-
Halvera tomaterna längs kärnhuset. Lägg i väl rengjord glasburk med lock.
-
Koka upp sushi-risvinäger och vatten i en kastrull. Stänk i några droppar TABASCO® Habanero pepparsås. Häll lagen över tomaterna. Låt stå över natten.
-
Servera de heta tomaterna till exempelvis tacos, pulled pork, biff stroganoff eller en krämig pasta.