Recept
Pinsa bianco med sparris, ägg och kallrökt lax
Fluffig som focaccia och seg som pizza. Så beskrivs pinsa – en relativt ny italiensk maträtt med ursprung i trakterna kring Rom. Pinsa i sig betyder ”utdragen”, vilket syftar på hur degen är formad. Servera till middag, ställ fram på buffén eller varför inte på påskbordet?
Ingredienser
- 1 förgräddad pinsa
- 1 dl crème fraiche
- 2 tsk TABASCO® Grön pepparsås
- 4 gröna sparrisar
- 1 dl riven mozzarella
- 1 dl riven parmesan
- 2 ägg
- 150 g kallrökt lax i skivor
- färsk dill till garnering
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Gör så här
-
Sätt ugnen på 250 grader.
-
Lägg pinsabotten på en bakpappersklädd plåt.
-
Rör ihop crème fraiche och TABASCO® Grön pepparsås i en skål. Bred ut på pinsan.
-
Bryt av den torra, nedre delen av sparrisen. Dela sparrisen på längden och fördela på pinsan.
-
Strö över osten. Gör två hål i osten och knäck försiktigt i äggen. Sätt in i mitten av ugnen och grädda 8–10 minuter.
-
Toppa med kallrökt lax. Strö över lite flingsalt och peppar. Garnera med dill. Servera gärna pinsan med mer TABASCO® Grön pepparsås att stänka över efter smak.
Tips!
Grilla gärna i pinsan i en vedeldad pizzaugn eller på pizzasten i vanlig ugn eller på grillen.