Recept

Pinsa bianco med sparris, ägg och kallrökt lax

Ca 20 min
2

Fluffig som focaccia och seg som pizza. Så beskrivs pinsa – en relativt ny italiensk maträtt med ursprung i trakterna kring Rom. Pinsa i sig betyder ”utdragen”, vilket syftar på hur degen är formad. Servera till middag, ställ fram på buffén eller varför inte på påskbordet?

Ingredienser

  • 1 förgräddad pinsa
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk TABASCO® Grön pepparsås
  • 4 gröna sparrisar
  • 1 dl riven mozzarella
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 ägg
  • 150 g kallrökt lax i skivor
  • färsk dill till garnering
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Lägg pinsabotten på en bakpappersklädd plåt.

  3. Rör ihop crème fraiche och TABASCO® Grön pepparsås i en skål. Bred ut på pinsan.

  4. Bryt av den torra, nedre delen av sparrisen. Dela sparrisen på längden och fördela på pinsan.

  5. Strö över osten. Gör två hål i osten och knäck försiktigt i äggen. Sätt in i mitten av ugnen och grädda 8–10 minuter.

  6. Toppa med kallrökt lax. Strö över lite flingsalt och peppar. Garnera med dill. Servera gärna pinsan med mer TABASCO® Grön pepparsås att stänka över efter smak.


    Tips!
    Grilla gärna i pinsan i en vedeldad pizzaugn eller på pizzasten i vanlig ugn eller på grillen.

Ge oss vårt dagliga bröd (i fler recept)