Recept
Inlagd sill med ponzusås
Över 60 min
4
Din tur att göra sill i jul (eller påsk, eller midsommar – eller ja, när det ska ätas sill helt enkelt)? Med färdig 5-minuterssill är steget superkort till en asiatisk fullträff som i princip lagar sig själv. Skriv ”ponzusill” på burken och alla kommer smaka av ren nyfikenhet.
Ingredienser
- 1 förpackning 5-minuterssill (420 g)
- 25 g färsk ingefära
- 3 lagerblad (kan uteslutas)
- 2 dl Kikkoman Ponzu Lemon
- 1 dl Kikkoman Sushi-risvinäger
Gör så här
-
Häll av sillen och låt den rinna av ordentligt.
-
Skär sillen i cm–tjocka sneda bitar om den är hel.
-
Skala och skär ingefäran i tunna skivor.
-
Varva sill och ingefära i en glasburk. Lägg eventuellt i lagerbladen. Häll över ponzu och risvinäger så att det täcker. Strö över chiliflakes. Låt stå minst 12 timmar i kylen före servering.
-
Servera gärna ponzusillen med nykokt potatis.