Pringles i en skål till två sorters dipp i mindre skålar

Recept

Pringles med två sorters dipp

4

Här är två anledningar till att fira in helgen, lillördagen eller vardagslyxa med chips och dipp! Den ena är en het och syrlig dilldipp, den andra guacamole – båda spetsade med fräscht jalapeñosting signerat den gröna pepparsåsen från TABASCO®. Chipsen vi väljer har den mest dippvänliga form vi vet och är en storsäljare världen över.

Ingredienser

  • Pringles till servering
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Het och syrlig dilldipp
  • 3 dl gräddfil
  • 2 tsk lökpulver
  • 2 tsk TABASCO® Grön Pepparsås
  • 1 tsk honung
  • 3 msk finskuren dill
  • Guacamole med jalapeño
  • 2 mogna avokado
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt ( tex spansk peppar)
  • 1 tomat
  • 1 kruka grovhackad koriander
  • färskpressad juice av ½ lime
  • 1 tsk TABASCO® Grön Pepparsås

Gör så här

  1. Het och syrlig dilldipp: Blanda ihop ingredienserna till dippen. Smaka av med salt och peppar. Ställ in minst 1 timme i kylen.

  2. Guacamole med jalapeño: Dela, kärna ur, gröp ut och mosa avokadon med en gaffel. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skär tomaten i fina tärningar. Rör ner vitlök, chili, tomat och koriander i avokadomoset. Smaka av med limejuice, TABASCO® Grön Pepparsås, salt och peppar.

  3. Servera med Pringles i valfri smak.


    Tips!
    Självklart funkar det minst lika bra att dippa grönsaksstavar. Festa till det och kalla det för crudité – en traditionell fransk aptitretare som består just av skurna eller hela bitar av olika slags rotfrukter och grönsaker som dippas eller äts med goda röror. Här ger vi annars förslag på just det där du dippar det gröna i en rotselleridipp med cashewnötter.

Till dig som har svårt att få nog av potatis