Punschparfait på tallrik med tropisk fruktsallad och en myntakvist

Recept

Punschparfait med tropisk fruktsallad

Över 60 min
8

Romrussin likväl som säkert punschrussin är en vattendelare. Men vi som ställer oss på älska-sidan har svårt att få nog. Och det här receptet är till alla er! Genom att först låta russinen ligga och dra i punschen blir de mjukare och mer smakrika. Soliga gula frukter fångar upp sötman i punschparfaiten och tillför samtidigt fräschör och en snygg finish.

Ingredienser

  • 1 dl Sun-Maid russin
  • ½ dl punsch
  • 1 vaniljstång
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • Tropisk fruktsallad
  • 1 burk Del Monte persikor (à 415 g)
  • 2 burkar Del Monte ananas (à 230 g)
  • 2 passionsfrukter
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Blanda russin och punsch i en skål. Låt marinera minst 1 timme, men gärna längre.

  2. Snitta och skrapa ut fröna ur vaniljstången. Lägg i en bunke tillsammans med äggulor och socker. Vispa vitt och poröst med en elvisp.

  3. Vispa grädden lätt. Rör ut lite av den vispade grädden i äggblandningen och vänd sedan försiktigt ner resterande grädden med en slickepott. Tillsätt punschrussinen.

  4. Häll parfaitsmeten i en plastad, avlång brödform, ca 1 ½ liter. Täck med plastfolie. Ställ in i frysen minst 8 timmar.

  5. Tropisk fruktsallad: Häll av och låt persikor och ananas rinna av. Skär i mindre bitar och lägg i en skål. Dela och gröp ut passionsfrukten. Blanda med frukten. Plocka bladen från myntan, spara några till garnering och strimla resten. Rör ner i fruktsalladen.

  6. Vid servering: Ta fram parfaiten ur frysen och ta bort plastfolien. Låt tina en stund och skär den sedan i skivor. Servera med den tropiska fruktsalladen.


    Tips!
    Punschen kan så klart ersättas med en god rom, ifall du ändå föredrar romrussinsmaken.

Ta det söta med japansk soja nästa gång

Genom att prenumerera, godkänner jag SMAKAs användarvillkor samt personuppgiftspolicy.