Punschparfait på tallrik med tropisk fruktsallad och en myntakvist

Recept

Punschparfait med tropisk fruktsallad

Över 60 min
8

Romrussin likväl som säkert punschrussin är en vattendelare. Men vi som ställer oss på älska-sidan har svårt att få nog. Och det här receptet är till alla er! Genom att först låta russinen ligga och dra i punschen blir de mjukare och mer smakrika. Soliga gula frukter fångar upp sötman i punschparfaiten och tillför samtidigt fräschör och en snygg finish.

Ingredienser

  • 1 dl Sun-Maid russin
  • ½ dl punsch
  • 1 vaniljstång
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • Tropisk fruktsallad
  • 1 burk Del Monte persikor (à 415 g)
  • 2 burkar Del Monte ananas (à 230 g)
  • 2 passionsfrukter
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Blanda russin och punsch i en skål. Låt marinera minst 1 timme, men gärna längre.

  2. Snitta och skrapa ut fröna ur vaniljstången. Lägg i en bunke tillsammans med äggulor och socker. Vispa vitt och poröst med en elvisp.

  3. Vispa grädden lätt. Rör ut lite av den vispade grädden i äggblandningen och vänd sedan försiktigt ner resterande grädden med en slickepott. Tillsätt punschrussinen.

  4. Häll parfaitsmeten i en plastad, avlång brödform, ca 1 ½ liter. Täck med plastfolie. Ställ in i frysen minst 8 timmar.

  5. Tropisk fruktsallad: Häll av och låt persikor och ananas rinna av. Skär i mindre bitar och lägg i en skål. Dela och gröp ut passionsfrukten. Blanda med frukten. Plocka bladen från myntan, spara några till garnering och strimla resten. Rör ner i fruktsalladen.

  6. Vid servering: Ta fram parfaiten ur frysen och ta bort plastfolien. Låt tina en stund och skär den sedan i skivor. Servera med den tropiska fruktsalladen.


    Tips!
    Punschen kan så klart ersättas med en god rom, ifall du ändå föredrar romrussinsmaken.

Ta det söta med japansk soja nästa gång