Recept
Punschparfait med tropisk fruktsallad
Romrussin likväl som säkert punschrussin är en vattendelare. Men vi som ställer oss på älska-sidan har svårt att få nog. Och det här receptet är till alla er! Genom att först låta russinen ligga och dra i punschen blir de mjukare och mer smakrika. Soliga gula frukter fångar upp sötman i punschparfaiten och tillför samtidigt fräschör och en snygg finish.
Ingredienser
- 1 dl Sun-Maid russin
- ½ dl punsch
- 1 vaniljstång
- 4 äggulor
- 1 dl strösocker
- 4 dl vispgrädde
- Tropisk fruktsallad
- 1 burk Del Monte persikor (à 415 g)
- 2 burkar Del Monte ananas (à 230 g)
- 2 passionsfrukter
- 1 kruka mynta
Gör så här
-
Blanda russin och punsch i en skål. Låt marinera minst 1 timme, men gärna längre.
-
Snitta och skrapa ut fröna ur vaniljstången. Lägg i en bunke tillsammans med äggulor och socker. Vispa vitt och poröst med en elvisp.
-
Vispa grädden lätt. Rör ut lite av den vispade grädden i äggblandningen och vänd sedan försiktigt ner resterande grädden med en slickepott. Tillsätt punschrussinen.
-
Häll parfaitsmeten i en plastad, avlång brödform, ca 1 ½ liter. Täck med plastfolie. Ställ in i frysen minst 8 timmar.
-
Tropisk fruktsallad: Häll av och låt persikor och ananas rinna av. Skär i mindre bitar och lägg i en skål. Dela och gröp ut passionsfrukten. Blanda med frukten. Plocka bladen från myntan, spara några till garnering och strimla resten. Rör ner i fruktsalladen.
-
Vid servering: Ta fram parfaiten ur frysen och ta bort plastfolien. Låt tina en stund och skär den sedan i skivor. Servera med den tropiska fruktsalladen.
Tips!
Punschen kan så klart ersättas med en god rom, ifall du ändå föredrar romrussinsmaken.