Recept
Smakrik renskavsgryta med chili, vitlök och ingefära
Matcha den krispiga lagerölen Bayreuther Hell till en smakrik renskavsgryta med chili, vitlök och ingefära. Receptet är framtaget av utomhusprofilen Pontus Karén och är en perfekt måltid att ta med sig ut på picknicken.
Ingredienser
- 0,5 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 4 potatisar
- 0,5 färsk chili
- 200 g renskav
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitlökssalt
- 2 tsk salt
- Vatten
- Rapsolja till stekning
- Till servering
- Färsk rosmarin
Gör så här
-
Skala, dela och finhacka lök, vitlök och chilli. Skala potatisarna och skär i 2x2 cm-stora bitar.
-
Bryn potatis, lök, vitlök och chilli i rapsolja i en gryta. Tillsätt renskav. Fräs ytterligare några minuter under omrörning.
-
Riv ingefäran och tillsätt tillsammans med övriga kryddor. Fräs ytterligare några minuter under omrörning.
-
Häll på vatten så allt täcks. Skjud i ca 20 minuter tills potatisen blivit mjuk. Smaka av med salt och peppar.
-
Vid servering: Toppa med färsk rosmarin.
Tips!
Grytan är perfekt att ta med sig i en mattermos för en smakuppevelse i naturen.