Recept
Röd curry-one pot
Att laga one pots på stormkök är verkligen smidigt, menar Hanna Olvenmark alias Portionen under tian, som ligger bakom det här härliga receptet. Bara tjoffa ner allt i en gryta och låt det koka lite. Hackandet av grönsaker innan är lite det som gör det så mysigt att vara ute och laga mat. Och att lyssna på puttrandet från stormköket!
Ingredienser
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- ½ röd chili
- ½ zucchini
- 1 msk riven färsk ingefära
- 2 tsk röd currypaste
- 1 förpackning kokosmjölk (à 400 g)
- 4–5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 250 g valfria torkade nudlar
- finrivet skal och juice av 1 lime
- 1 msk fryst koriander
- 6 dl kokta kikärtor (2 ½ dl torkade eller 2 förpackningar kokta)
- olja till stekning
Gör så här
-
Skiva rödlöken i tunna skivor. Hacka vitlök och chili fint. Skär zucchinin i skivor. Riv ingefäran.
-
Tänd stormköket och ställ på det större kokkärlet. Hetta upp olja och fräs currypasta och ingefära i någon minut. Lägg i lök, vitlök, chili och zucchini och låt allt fräsa tills grönsakerna mjuknat något.
-
Slå på kokosmjölk och vatten och smula ner buljongtärningen. Låt koka upp. Lägg i nudlarna och låt sjuda i 5–10 minuter. Använd stekpannan som lock och rör om då och då så att det inte bränns vid.
-
Tillsätt limeskal och limejuice. Lägg i koriander och kikärtor och låt allt bli varmt. Späd med mer vatten om det behövs.
Packlista
- Ingredienser till maten
- Skärbräda, kniv, slev och rivjärn
- Stormkök, bränsle och tändare
- Något att äta på (gärna djup tallrik) och bestick
SMAKA tipsar!
För ännu mer hetta och asiatisk smak – ringla över lite TABASCO® Sriracha pepparsås vid servering. Den är det lyckliga äktenskapet mellan den thailändska chilisåsen sriracha och TABASCO® Original pepparsås. Originalsåsen i sig lagras tre år på ekfat, vilket borgar för en djupare smak. Perfekt att använda när du vill smaksätta maten med vitlök och chili.