Recept
Glögg med rosévin
8
Rosévin, socker, glöggkryddor och en skvätt vatten är allt du behöver för att göra egen glögg. Ju längre blandningen får stå och dra, desto mer julig smak.
Ingredienser
- Du behöver:
- 1 flaska rosévin (750 ml)
- 2 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 1 påse glöggkryddor
Gör så här
-
Blanda socker, vatten och kryddor i en kastrull. Koka upp och låt koka till en simmig sockerlag. Låt svalna.
-
Blanda sockerlagen med vinet. Ställ i kylen över natten.
-
Sila och häll upp glöggen i en väl rengjord flaska.
-
Vid servering: Värm försiktigt glöggen (men den är också god kall, gärna med en isbit) och servera i små glas eller glöggmuggar.
Tips!
Vill du göra en alkoholfri glögg, men behålla den fina, rödrosa färgen? Ersätt rosévinet med hälften tranbärsjuice, hälften vatten. Följ receptet i övrigt.