Recept
Glögg med rosévin
Rosévin, socker, glöggkryddor och en skvätt vatten är allt du behöver för att göra egen glögg. Ju längre blandningen får stå och dra, desto mer julig smak.
Ingredienser
- Du behöver:
- 1 flaska rosévin (750 ml)
- 2 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 1 påse glöggkryddor
Gör så här
-
Blanda socker, vatten och kryddor i en kastrull. Koka upp och låt koka till en simmig sockerlag. Låt svalna.
-
Blanda sockerlagen med vinet. Ställ i kylen över natten.
-
Sila och häll upp glöggen i en väl rengjord flaska.
-
Vid servering: Värm försiktigt glöggen (men den är också god kall, gärna med en isbit) och servera i små glas eller glöggmuggar.
Tips!
Vill du göra en alkoholfri glögg, men behålla den fina, rödrosa färgen? Ersätt rosévinet med hälften tranbärsjuice, hälften vatten. Följ receptet i övrigt.