Recept

Glögg med rosévin

8

Rosévin, socker, glöggkryddor och en skvätt vatten är allt du behöver för att göra egen glögg. Ju längre blandningen får stå och dra, desto mer julig smak.

Ingredienser

  • Du behöver:
  • 1 flaska rosévin (750 ml)
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 påse glöggkryddor

Gör så här

  1. Blanda socker, vatten och kryddor i en kastrull. Koka upp och låt koka till en simmig sockerlag. Låt svalna.

  2. Blanda sockerlagen med vinet. Ställ i kylen över natten.

  3. Sila och häll upp glöggen i en väl rengjord flaska.

  4. Vid servering: Värm försiktigt glöggen (men den är också god kall, gärna med en isbit) och servera i små glas eller glöggmuggar.

    Tips!

    Vill du göra en alkoholfri glögg, men behålla den fina, rödrosa färgen? Ersätt rosévinet med hälften tranbärsjuice, hälften vatten. Följ receptet i övrigt.

Välj rätt dryck

Puy Chéri Syrah Rosé (box)

Läs mer

Puy Chéri Syrah Rosé

Läs mer
Rosé till glöggen

Andra recept att testa

Genom att prenumerera, godkänner jag SMAKAs användarvillkor samt personuppgiftspolicy.