Recept
Rostad majssalsa med sriracha
Här har du en salsa som heter duga med både rökig smak från chipotle och chilisting från TABASCO® Sriracha pepparsås, som i sin tur innehåller ett duktigt stänk av den klassiska röda pepparsåsen som lagras tre år på ekfat. Med rostad majs lyfter smakerna lite extra.
Ingredienser
- 1 liten burk majs (ca 150 g) eller motsvarande mängd färsk majs
- 2 msk olivolja
- 1 tsk TABASCO® Chipotle pepparsås
- ½ tsk flingsalt
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 liten rödlök
- 1 plommontomat
- 1 kruka koriander
- ½ tsk mortlad hel kummin
- ½ msk TABASCO® Sriracha pepparsås
- färskpressad juice av ½ lime
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225 grader.
-
Häll av majsen och låt rinna av.
-
Blanda majsen med olivolja och TABASCO® Chipotle pepparsås.
-
Sprid ut majsen på en bakpappersklädd plåt. Strö över flingsalt. Rosta i mitten av ugnen tills den har fått fin färg, ca 15 minuter.
-
Skala och finhacka vitlöken. Skala, dela och finhacka rödlöken. Skär tomaten i små tärningar. Hacka koriandern.
-
Blanda rostad majs, vitlök, rödlök, tomat och koriander med resterande ingredienser.
-
Servera den rostade majssalsan till tacos, revbensspjäll eller som grilltillbehör.
Tips!
För mildare vitlökssmak kan du låta den finhackade vitlöken rosta med majsen.