Recept

Rostade kikärter i salladsblad med chilimajonnäs

Ca 30 min
4

Zeina Mourtada smaksätter sina kikärter med ponzusås och het sriracha innan hon rostar dem i ugnen. Det ger dem ett rejält smaklyft som landar perfekt i krispiga salladsblad med koriander, rädisor, salladslök och lime. En klick chilimajonnäs på det och maten är klar!

Ingredienser

  • 2 förpackningar kokta kikärtor (á 400 g)
  • 2 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 1–2 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 2 tsk rapsolja
  • TABASCO® Grön pepparsås
  • Kikkoman Ekologisk sojasås
  • Chilimajonnäs
  • ¾ dl majonnäs
  • 2 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 1 tsk Kikkoman Ponzu Lemon
  • Serveringsförslag
  • gemsalladsblad
  • färsk koriander
  • skivade rädisor
  • strimlad salladslök
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Chilimajonnäs: Blanda ihop alla ingredienser. Ställ in i kylen.

  3. Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av ordentligt. Lägg på hushållspapper och torka bort överflödig vätska.

  4. Lägg kikärterna en skål. Tillsätt ponzusås, TABASCO® Sriracha pepparsås och rapsolja. Blanda noga. Sprid ut blandningen på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen och rosta ca 15 minuter. Skaka plåten efter halva tillagningstiden. 

  5. Servera de rostade kikärterna i salladsblad med chilimajonnäs, koriander, rädisor, salladslök och lime. Droppa över TABASCO® Grön pepparsås och soja.

Goda tips för mer grönska på tallriken