Recept
Rostade kikärter i salladsblad med chilimajonnäs
Zeina Mourtada smaksätter sina kikärter med ponzusås och het sriracha innan hon rostar dem i ugnen. Det ger dem ett rejält smaklyft som landar perfekt i krispiga salladsblad med koriander, rädisor, salladslök och lime. En klick chilimajonnäs på det och maten är klar!
Ingredienser
- 2 förpackningar kokta kikärtor (á 400 g)
- 2 msk Kikkoman Ponzu Lemon
- 1–2 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
- 2 tsk rapsolja
- TABASCO® Grön pepparsås
- Kikkoman Ekologisk sojasås
- Chilimajonnäs
- ¾ dl majonnäs
- 2 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
- 1 tsk Kikkoman Ponzu Lemon
- Serveringsförslag
- gemsalladsblad
- färsk koriander
- skivade rädisor
- strimlad salladslök
- limeklyftor
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Chilimajonnäs: Blanda ihop alla ingredienser. Ställ in i kylen.
-
Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av ordentligt. Lägg på hushållspapper och torka bort överflödig vätska.
-
Lägg kikärterna en skål. Tillsätt ponzusås, TABASCO® Sriracha pepparsås och rapsolja. Blanda noga. Sprid ut blandningen på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen och rosta ca 15 minuter. Skaka plåten efter halva tillagningstiden.
-
Servera de rostade kikärterna i salladsblad med chilimajonnäs, koriander, rädisor, salladslök och lime. Droppa över TABASCO® Grön pepparsås och soja.