Recept

Rostat pumpasmör

Under 30 min
4

En variant på kryddsmör med crunch som passar perfekt till grillade grönsaker, fågel, fisk och kött. Men också som pålägg på smörgåsen. TABASCO® Grön pepparsås tillför mild hetta med fruktiga toner av jalapeño. Smått beroendeframkallande!

Ingredienser

  • ½ dl pumpakärnor
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk TABASCO® Grön pepparsås
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna tills de börjar ”poppa”. Låt svalna.

  2. Mixa pumpakärnorna grovt med stavmixer eller i en liten matberedare.

  3. Blanda pumpakärnorna med smör, TABASCO® Grön pepparsås och flingsalt.


    Tips!

    Förvara smöret i kylen och ta fram i god tid före servering. Smakerna blommar ut när det blir rumsvarmt. Den som vill vispar det fluffigt med elvisp.

Tips på fler recept till smörälskaren

Genom att prenumerera, godkänner jag SMAKAs användarvillkor samt personuppgiftspolicy.