![](/contentassets/22764e3323ce436289c7d40f9eedabde/1q4a8510-4x3.jpg?w=1800&quality=90&format=&mode=crop)
![](/contentassets/2403159f43fd44f190e603565a5fb4c9/arvid_filmrecept_2fi8-21x9.jpg?w=1800&quality=90&format=&mode=crop)
Recept
Rostat pumpasmör
Under 30 min
4
En variant på kryddsmör med crunch som passar perfekt till grillade grönsaker, fågel, fisk och kött. Men också som pålägg på smörgåsen. TABASCO® Grön pepparsås tillför mild hetta med fruktiga toner av jalapeño. Smått beroendeframkallande!
Ingredienser
- ½ dl pumpakärnor
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 tsk TABASCO® Grön pepparsås
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
-
Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna tills de börjar ”poppa”. Låt svalna.
-
Mixa pumpakärnorna grovt med stavmixer eller i en liten matberedare.
-
Blanda pumpakärnorna med smör, TABASCO® Grön pepparsås och flingsalt.
Tips!
Förvara smöret i kylen och ta fram i god tid före servering. Smakerna blommar ut när det blir rumsvarmt. Den som vill vispar det fluffigt med elvisp.