Recept
Rotselleridipp med cashewnötter
Familjen, eller släktet selleri, är det rotgrönsaken rotselleri tillhör. Men än mer viktigt vetande är att det är en perfekt gröda att rosta mjuk i ugnen för att sedan mixa till en dipp med dijonsenap, citron och en smaksatt japansk sojasås med. Bjud à la crudité med ditt val av råa grönsaker!
Ingredienser
- 300 g rotselleri
- 2 dl naturella cashewnötter
- 2 tsk Grey Poupon dijonsenap
- finrivet skal och juice av 1 citron
- ½ dl Kikkoman Poke
- olivolja
- salt
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Skala rotsellerin och skär i mindre bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över lite olivolja. Rosta i mitten av ugnen tills rotsellerin är mjuk, ca 30 minuter. Låt svalna.
-
Mixa ihop rotsellerin med resterande ingredienser och 2 msk olivolja. Smaka av med salt. Späd med vatten för en lösare dipp.
-
Lägg dippen i en skål. Ringla över lite olivolja. Servera med valfria råa grönsaker.
Tips!
Smaksätt gärna dippen med några stänk TABASCO® Original eller Habanero pepparsås.