Recept

Rotselleridipp med cashewnötter

Ca 40 min
6

Familjen, eller släktet selleri, är det rotgrönsaken rotselleri tillhör. Men än mer viktigt vetande är att det är en perfekt gröda att rosta mjuk i ugnen för att sedan mixa till en dipp med dijonsenap, citron och en smaksatt japansk sojasås med. Bjud à la crudité med ditt val av råa grönsaker!

Ingredienser

  • 300 g rotselleri
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 2 tsk Grey Poupon dijonsenap
  • finrivet skal och juice av 1 citron
  • ½ dl Kikkoman Poke
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skala rotsellerin och skär i mindre bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över lite olivolja. Rosta i mitten av ugnen tills rotsellerin är mjuk, ca 30 minuter. Låt svalna.

  3. Mixa ihop rotsellerin med resterande ingredienser och 2 msk olivolja. Smaka av med salt. Späd med vatten för en lösare dipp.

  4. Lägg dippen i en skål. Ringla över lite olivolja. Servera med valfria råa grönsaker.


    Tips!
    Smaksätt gärna dippen med några stänk TABASCO® Original eller Habanero pepparsås.

Crudité med annan dipp och andra röror