Recept
Salsicciafärssås med riven blomkål och pistou
Italienarna kan sina färska korvar, och salsiccia är inget undantag. Ofta tar de ut själva färsen från fjälstret och steker i mindre bitar. Gör likadant eller köp ren salsicciafärs och laga denna otroligt smakrika salsicciafärssås. Bjud med nykokt pasta och örtig pistou.
Ingredienser
- 1 gul lök
- 250 g blomkål
- 400 g salsicciafärs (eller motsvarande mängd urtagen färsk salsiccia)
- 2 msk tomatpuré
- 1 paket krossade tomater med basilika (500 g)
- 1 dl vatten
- 1 msk Kikkoman Original sojasås
- 1 msk Grey Poupon dijonsenap
- 1 tsk TABASCO® Original pepparsås
- 300 g pasta (gärna spaghetti)
- olja till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
- riven parmesan till servering
- Pistou
- 2 vitlöksklyftor
- 1 kruka basilika
- ½ dl olivolja
- 1 tsk TABASCO® Grön pepparsås
Gör så här
-
Skala, dela och finhacka löken. Grovriv blomkålen.
-
Bryn färsen i olja i en stekpanna tills den är genomstekt. Tillsätt lök och tomatpuré. Fräs ca 3 minuter under omrörning. Rör ner blomkål, krossade tomater, vatten, soja, dijonsenap och TABASCO® Original pepparsås. Koka upp och sjud ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
-
Pistou: Skala vitlöksklyftorna. Mixa vitlök och plockade basilikablad med stavmixer eller i en liten matberedare. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt mixning. Rör ner TABASCO® Grön pepparsås. Smaka av med salt och peppar.
-
Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Häll av.
-
Servera salsicciafärssåsen med spaghetti. Toppa med pistou och parmesan.
Tips!
Självklart kan du addera pinjekärnor och parmesan i pistoun, ifall du hellre vill göra en klassisk pesto. Men behåll TABASCO® grön pepparsås, den adderar fin fräschör och ett milt jalapeñosting som lätt blir beroendeframkallande.