Recept

Shoyu ramen med räkor, ägg och sojastekt svamp

Ca 20 min
4

Med en färdig ramenbas är det ingen konst att få till en mustig och smakrik buljong under tiden du förbereder nudlar och topping. Just den här buljongen är av typen shoyu, alltså att den är baserad på japansk soja. Toppa med en rad godsaker och servera med stolthet!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 250 g räkor (gärna handskalade)
  • 1 msk TABASCO® Sriracha
  • 100 g salladsärter
  • 250 g pak choi
  • 300 g valfria nudlar (gärna ramennudlar)
  • 100 g böngroddar
  • rapsolja till stekning
  • färsk koriander till garnering
  • Sojastekt svamp
  • 150 g svamp (t ex champinjoner eller shiitake)
  • ½ msk finhackad färsk ingefära
  • 1 msk Kikkoman Original sojasås
  • Topping
  • 1 dl rostad lök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • Buljong
  • 11 dl vatten
  • 8 msk Kikkoman Ramen Soup Base

Gör så här

  1. Lägg försiktigt ner äggen i kokande vatten i en kastrull. Låt sjuda 7 minuter för lätt rinnig gula. Ta upp och kyl genast i iskallt vatten. Skala och halvera äggen.

  2. Blanda räkor och TABASCO® Sriracha i en skål.

  3. Halvera salladsärterna längs med. Ansa och skär pak choi i grova klyftor.

  4. Sojastekt svamp: Dela svampen i mindre bitar. Stek svampen i 1 msk olja i en stekpanna tills den får färg. Häll på sojan och fortsätt steka ytterligare någon minut. Håll varmt.

  5. Topping: Mortla ihop alla ingredienser.

  6. Buljong: Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt ramenbasen.

  7. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med pak choi.

  8. Fördela nudlar och pak choi i djupa skålar. Toppa med räkor, ärter, böngroddar, svamp och ägg. Häll över den varma buljongen. Strö över toppingen. Garnera med koriander.


    SMAKA tipsar!
    Prova även vårt recept på enkel shoyu ramen med kyckling och ägg.

När du inte kan få nog av nudlar