Recept
Små jordgubbstårtor
Matkreatören @Baraenkakatill bjuder på enkla och söta jordgubbstårtor i portionsstorlek. Dessutom kräver receptet bara tre ingredienser - perfekt om du frågar oss!
Ingredienser
- 1 pkt tårtbotten (300 g, 24 cm i diameter)
- 1 liter jordgubbar
- 3 dl vispgrädde
Gör så här
-
Låt alla färdiga tårtbottnar ligga kvar på hög och försök få ut sju stycken minitårtor. Använd t ex. en rund pepparkaksform (ca 7 cm i diameter) för att stansa ut delarna.
-
Skölj och ansa jordgubbarna. Välj ut de finaste och minsta jordgubbarna och spar till garnering, cirka två jordgubbar per tårta. Mixa sedan resten av jordgubbarna till en slät massa.
-
Vispa grädden.
-
Dela upp dina små tårtor med tre bottnar var. Bred de mixade jordgubbarna på de två första lagren. Bred sedan grädden ovanpå och runtom varje bakelse. Garnera med de skivade jordgubbarna.
Tips!
Förbered gärna tårtorna några timmar innan servering så att de hinner dra åt sig och bli extra saftiga.