Recept
Tre sorters smaksatt salt
Testat att smaksätta ditt eget salt? Det är hur enkelt som helst! Välj ett gott flingsalt och bestäm sedan vilken smakväg du vill ta; chilisalt med vinäger, jalapeño- och basilikasalt eller syrligt citronsalt. Givetvis står det dig fritt att göra ett, två – eller alla tre.
Ingredienser
- Chilisalt med vinäger
- 1 dl flingsalt
- 1 tsk TABASCO® Original pepparsås
- Jalapeño- och basilikasalt
- 1 dl flingsalt
- 1 tsk TABASCO® Grön pepparsås
- ½ dl färska basilikablad
- Syrligt citronsalt
- 1 dl flingsalt
- finrivet skal av 1 citron
Gör så här
-
Chilisalt med vinäger: Sätt ugnen på 50 grader. Mortla flingsalt och TABASCO®. Sprid ut saltet på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen tills saltet har torkat, ca 30 minuter. Låt svalna. Förvara torrt i en ren glasburk med lock. Saltet passar till exempelvis äggrätter, grönkålschips, ugnsrostad potatis och brödkrutonger.
-
Jalapeño- och basilikasalt: Sätt ugnen på 50 grader. Mixa flingsalt, TABASCO® Grön pepparsås och basilika. Sprid ut saltet på bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen tills saltet har torkat, ca 40 minuter. Låt svalna. Förvara torrt i en ren glasburk med lock. Saltet passar till exempelvis guacamole, att strö över sallader eller som smaksättning av hemgjorda brödkrutonger.
-
Syrligt citronsalt: Sätt ugnen på 60 grader. Mortla flingsalt och rivet citronskal. Sprid ut saltet på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen tills saltet har torkat, ca 30 minuter. Låt svalna. Förvara torrt i en ren glasburk med lock. Saltet passar till exempelvis fisk- och skaldjursrätter eller att strö över olika slags grönsaker.
Tips!
En burk hemgjort smaksatt salt är den perfekta gå bort-presenten.