Recept

Smörstekt kålsallad med sriracha

Under 45 min
10

Klart du ska fira en grön jul i år! Gör det med den här ljumma salladen med brysselkål och kompisen grönkål där vitlökskryddad hetta från TABASCO®, syra från apelsin och sötma från teriyakisås borgar för en smakrik fullträff.

Ingredienser

  • 2 endiver
  • 250 g brysselkål
  • 150 g hel grönkål
  • 2 apelsiner
  • 2 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • ¾ dl Kikkoman glutenfri teriyakimarinad
  • 1–2 tsk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 1 dl grovhackade hasselnötter (gärna rostade)

Gör så här

  1. Dela endiverna i klyftor.

  2. Dela brysselkålen på hälften.

  3. Riv av grönkålsbladen från den grova stammen.

  4. Skala apelsinen med en kniv och skär ut hinnfria filéer. Pressa ut juicen ur apelsinresterna som finns kvar efter att du har fileat, ner i en skål.

  5. Stek endive och brysselkål i smöret i en stekpanna tills de får fin färg och börjar mjukna, ca 5 minuter. Ringla över honungen och karamellisera i några minuter.

  6. Tillsätt grönkålsblad, apelsinfiléer, teriyakisås och TABASCO® Sriracha  pepparsås. Låt koka ihop några minuter.

  7. Lägg upp salladen på ett fat. Strö över hasselnötterna. Kålsalladen passar utmärkt till olika sorters kallskuret, inte minst på buffén. Det är också gott med stekt halloumi eller grillost till.

Fler smakrika kålrecept