Recept
Smörstekt kålsallad med sriracha
Klart du ska fira en grön jul i år! Gör det med den här ljumma salladen med brysselkål och kompisen grönkål där vitlökskryddad hetta från TABASCO®, syra från apelsin och sötma från teriyakisås borgar för en smakrik fullträff.
Ingredienser
- 2 endiver
- 250 g brysselkål
- 150 g hel grönkål
- 2 apelsiner
- 2 msk smör
- 2 msk flytande honung
- ¾ dl Kikkoman glutenfri teriyakimarinad
- 1–2 tsk TABASCO® Sriracha pepparsås
- 1 dl grovhackade hasselnötter (gärna rostade)
Gör så här
-
Dela endiverna i klyftor.
-
Dela brysselkålen på hälften.
-
Riv av grönkålsbladen från den grova stammen.
-
Skala apelsinen med en kniv och skär ut hinnfria filéer. Pressa ut juicen ur apelsinresterna som finns kvar efter att du har fileat, ner i en skål.
-
Stek endive och brysselkål i smöret i en stekpanna tills de får fin färg och börjar mjukna, ca 5 minuter. Ringla över honungen och karamellisera i några minuter.
-
Tillsätt grönkålsblad, apelsinfiléer, teriyakisås och TABASCO® Sriracha pepparsås. Låt koka ihop några minuter.
-
Lägg upp salladen på ett fat. Strö över hasselnötterna. Kålsalladen passar utmärkt till olika sorters kallskuret, inte minst på buffén. Det är också gott med stekt halloumi eller grillost till.